Genel

Destek mi lazım? İşte burdayız!

 

Belim&sırtım ağrıyor!

Kanguru kullanımıyla ilgili en büyük endişe bel ve sırt ağrısı yaşama konusundadır. Öncelikle şunu söyleyelim doğru şekilde kullanılan kanguru size ekstra yük bindirmez, yükünüzü hafifletir.

Ancak, bebeği taşımaya ne kadar geç başlarsanız vücudunuz o kadar geç adapte olur. Bu yüzden doğar doğmaz düzenli bir şekilde bebeğinizi taşırsanız, bebek büyürken sizin de kaslarınız buna uyum sağlayacaktır. Eğer bebek giymeye bebeğin ağırlaştığı 4.-5. aylardan sonra başlarsanız muhtemelen kaslarınızın birkaç gün ağrımasına yol açacaksınız. Ama iyi haber! Buna da alışacaksınız.

Kanguruda ağrısız taşıma için ;

  • Bel kemeriniz göbek deliği hizasında olmalı.
  • Bel kemeri sıkı olmalı. Gevşek olursa tüm yük omuzlarınıza biner.
  • Kol askılarınız sıkı olmalı. Gevşek olursa bebeğin ağırlığını daha çok hissedersiniz.
  • Bebeğiniz göğsünüze değil çenenize yakın olmalı. Yani öpme mesafesinde olmalı. Aşağıda kalırsa hem sırt hem bel ağrısı yaşarsınız.
  • Sırt kayışınız yukardaki görselde olduğu gibi tam ortada olmalı. Çok geniş olursa kol askıları omuzdan düşer. Çok dar olursa canınız yanar. Çok yukarda olursa ensenizi keser. Bu tokaları aşağı-yukarı çekerek ortalamanız şart.

Ağrının bir başka nedeni de gebelikte ve doğumdan sonra değişen omurga şekli, gece kötü pozisyonda uyuma, emzirirken bebeğe doğru eğilme ve daha pek çok genetik faktörler.

Sırt kayışımı kendim takamıyorum.

Kanguruyu yardımsız takıp çıkarabilmeniz gerek. Bunu yapamıyorsanız aşağıdaki video tam size göre. Sağlı sollu tokaları başparmağınızla ittirip askıları gevşetin ve sırt kayışınıza bir de böyle ulaşmayı deneyin. Daha kolay olduğunu göreceksiniz.

 

Ayarlanabilir kangurumu neye göre ayarlayacağım?

Ayarlanabilir kangurular, herhangi bir yenidoğan aparatına gerek kalmadan, sadece panelin genişliğini ve boyunu bebeğe göre ayarlayıp kullanılan harika ürünlerdir.  Eski tip yenidoğan aparatlı kangurulara göre çok daha düzgün bir kalça-bacak pozisyonu sağlar. Ancak ayarlamalarını düzgün yapmanız şart. Peki neye göre yapacağım? Çok basit!

  • Bacak arası genişliği, bebeğin nötral bacak açıklığı kadar olmalı.  Bunun için kanguruyu yere serip üstüne bebeği yatırıp bacaklarını ne kadar açabildiğini tespit edin.
  • Bebeğiniz kangurudayken kumaş dizden dize destek vermelidir. Yani kumaş bir dizden diğerine dek tüm kalçayı ve baldırı dize dek kapatmalıdır. Bebeğiniz büyüdükçe kangurunuzu bir sonraki adıma geçirmeli yani genişletmelisiniz.

Wrap slingdeki bebeğimi hangi ayda nasıl taşıyayım?

Bebeğiniz premature değilse doğumdan itibaren bacakları dışarda bağlamalısınız. Bebeğin diz kapağı seviyesi kalça seviyesinden daha yukarda olmalı. Bu görseller bebeğin gelişine göre slingdeki duruşunu göstermektedir. Yendioğan döneminde bebeklerin sırtı C şeklinde kıvrıktır. Bebek büyüdükçe omurgası dikleşir.

Bebeğimin bacakları fazla ayrık gibi geliyor. Bunun bir sakıncası var mı?

Hayır yok. Bilakis bacakların ayrılıp, 90 derecelik açıyla dik olarak aşağı sarkması tam ideal taşıma pozisyonudur. Asıl bacakların ayrık olması değil doğrudan aşağı sarkması kalça çıkığına yol açabilir. Uluslararası kalça çıkığı enstitüsünün kalça dostu kanguru linkine buradan ulaşabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir